İspanyada Gezilmesi Gereken Yerler


Avrupa‘nın güneybatısında, İber Yarımadası’nda yer alan İspanya, dünyanın en çok turist ağırlayan ülkelerinden. Alabildiğine renkli ve öylesine zengin bir coğrafya ki herkesin, insanın ruhunu okşayan güneşle yıkanmış Akdeniz kokulu ılık rüzgârların eşliğinde kendi İspanya’sını keşfetmesine izin veriyor.

Coşukulu futbolu, leziz tapasları, hareketli meydanları, insanın ruhunu şahlandıran flemenko dansı ve karakteristik Mağribi mimarisi rengarenk bir ülke. Mağribi atalarından mirası gözler önüne seren Endülüs coğrafyası ise eşi benzeri olamayan bir rota. Her sene milyonlarca kişi Sultan’ın saraylarını gezmeye, etkileyici camilerini görmeye ve eski Endülüs’ün havasını solumaya gidiyor.


İspanya gezilecek yerler

Toledo, İspanya
İspanya oldukça geniş bir ülke. Batıda Portekiz, kuzeyde Fransa ve Andorra ile sınır komşusu olan ülkenin güneyi Akdeniz, kuzeyinde ise Atlas Okyanusu ile çevrili.

Kanlı bir iç savaşı ve onun üzerinde uzun yıllar süren diktatörlükle yaşayan İspanya, o günleri geride bırakmış olsa da coğrafi olduğu kadar, tarihi ve kültürel bakımdan da oldukça farklı bölgelere sahip. Bu yüzden ülkenin bir şehrini ziyaret ettiğinizde diğer şehirlerin de benzer olduğu yanılgısına kapılmayın.

Atlas Okyanusu kıyısı ile Akdeniz kıyıları, iç bölgelerden çok daha farklı. Katalan ve Bask bölgeleri doğal olarak tüm İspanya ile dil ve kültürel olarak ayrışıyor. Güneyde yer alan Endülüs ise bir zamanların görkemli Arap uygarlığının izlerini gözler önüne seriyor.

İspanya Gezilecek Yerler
1. Madrid
ispanya gezilecek yerler madrid


İspanyanın başkenti ve en büyük şehri Madrid, Avrupa’da çok kültürlülüğün sembollerinden. Gün boyu hareketliliğin eksik olmadığı kentin renkli sokaklarında yerel halk ve yabancı turistler kafe, restoran ve parklarda zaman geçiriyor. Hareketli gece yaşamına sahip Madrid’de çok sayıda gece kulübü ve bar seçeneği var.

Madrid şehir merkezinde bulunan Kraliyet Sarayı, kente gelen ziyaretçilerin uğrak noktası. Madrid’in kalbinin attığı meydan Puerta del Sol, sokak sanatçılarının şovları, önemli festivaller ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. San Miguel Pazaryeri ile ünlü Plaza Mayor da görülecek bir diğer meydan.

ispanyada gezilecek yerler
İspanya’nın kuzeydoğusunda, Akdeniz kıyısında yer alan Barselona, Akdeniz’in en önemli turizm merkezi ve liman kentlerinden. Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan şehirlerinden Barselona, zengin tarihi geçmişi temsil eden mimari yapıları, cıvıl cıvıl sokakları ve eğlencenin tadını çıkaran yerel halkıyla dinamik bir atmosfere sahip.

Barselona’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ünlü Mimar Antoni Gaudi’nin en önemli eserlerinden Sagrada Familia Kilisesi ve Casa Batllo, sadece yaya trafiğine açık, ağaçlarla bezeli alışveriş caddesi La Rambla ile kentin Akdeniz esintili plajları bulunuyor.

ispanyada görülecek yerler
İspanya’da sanat ve bilim şehri olarak bilinen Valencia, ülkenin doğusunda Akdeniz kıyısında konumlanıyor. Modern kent dokusunun görüldüğü şehir merkezinde çok iyi korunarak günümüze ulaşan tarihi yapılar, kentin tarihi geçmişine verilen önemin göstergesi.


Gece kulüpleri, kafe ve restoranları, farklı bütçelere hitap eden otelleri ile turist dostu bir şehir olan Valencia’da eski şehir merkezi, kentin en önemli turistik noktası. Orta çağ izlerini taşıyan Torres de Serranos Kulesi, Turia Nehri kıyısındaki Sanat ve Bilim Kompleksi, akvaryum, opera evi ve Prens Felipe Bilim Müzesi gezilecek yerler arasında.

4. Cordoba
ispanya en güzel şehirler
İspanya’nın güneyinde, Endülüs bölgesindeki Cordoba eyaletinin başkenti olan Cordoba, Endülüs tarihi mirasına tanık olabileceğiniz bir şehir. Beyaz badanalı evlerin daracık sokaklarda sıralandığı Cordoba’da orta çağ esintili Arap mimarisi modern mimari ile uyum içerisinde. Her sene milyonlarca kişi Sultan’ın saraylarını gezmeye, etkileyici camilerini görmeye ve eski Endülüs’ün havasını solumaya geliyor.

Kentin tarihi meydanı Mezquita, alışveriş yapmak ve sosyalleşmek isteyenlerin buluşma noktası. Endülüs Dönemi’nde cami olarak inşa edilen Kurtuba Katedrali, orta çağda kentin ihtişamı hakkında bilgi veriyor. Eski Yahudi Mahallesi, Hristiyan Krallık Kalesi ve Çiçek Caddesi’ne de uğramayı unutmayın.

5. Granada
ispanyanın en güzel şehirleri
Güney İspanya’da, Sierra Nevada dağlarının eteklerinde yer alan Granada, Endülüs izlerinin İspanyol kültürü ile yoğrulduğu bir görünüme sahip. Çok sayıda tarihi ve kültürel yapının bulunduğu Granda sokaklarında yürürken zamanda yolculuk hissine kapılıyorsunuz.



Dünyaca ünlü Elhamra Sarayı da Granada’da. Avrupa’daki son Endülüs kalesi Elhamra, orta çağda inşa edilen yapılar arasında mimarlık harikası olarak kabul ediliyor. Mimarisinin yanı sıra manzarası ve yemyeşil bahçeleri de sarayın önemini artırıyor.

6. Toledo
ispanya şehirleri
Orta İspanya’da yer alan Toledo, 16. yüzyıla kadar İspanya’nın başkentiydi. Yüzyıllar boyunca Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanların birlikte yaşadığı şehir bu özelliğinden dolayı ‘üç kültür şehri’ olarak anılıyor.

Roma İmparatorluğu Dönemi’ne kadar uzanan zengin tarihi bir geçmişe sahip olan Toledo’da günümüze kadar ulaşmayı başaran çok sayıda tarihi ve kültürel yapı bulunuyor. Şehri keşfetmenin en iyi yolu orta çağ atmosferine sahip sokaklarda kaybolmak ve tarihi yapıları ziyaret etmek.

7. Sevilla
ispanya gezilecek yerler sevilla
Endülüs bölgesinin başkenti Sevilla İspanya’nın güneybatısında yer alan, ülkenin en büyük şehirlerinden. Yıl boyu düzenlenen renkli festivaller, sıra dışı gece hayatı ve turistik mekanları ile şehir çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Cenovalı kaşif, gezgin ve sömürgeci Kristof Kolomb’un mezarının bulunduğuna inanılan Sevilla Katedrali, peyzaj harikası bahçeleri ile Endülüslerin inşa ettiği Alcazar Sarayı şehirde mutlaka görülmesi gereken yapılardan.


8. Santiago de Compostela
ispanyanin-en-guzel-yerler
İspanya’nın özerk bölgelerinden Galiçya’nın başkenti olan Santiago de Compostela, ülkenin kuzeybatısında konumlanıyor. Şehir, Camino de Santiago olarak bilinen geleneksel haccın son varış noktası olduğundan Hristiyan inancı için önemi büyük.

Hz. İsa’nın Havarisi Aziz James’in gömüldüğü şehir olmasından dolayı hem inanç turizmi hem de tarihi güzellikleri ile ilgi çeken şehrin ana meydanı Praza do Obradoiro, mağazalar, tarihi ve resmi yapılar, kafe ve restoranlarla çevrili hareketli bir merkez.

9. San Sebastian
ispanya en güzel yerler
Atlas Okyanusu’nda, Fransa ve İspanya arasındaki Biskay Körfezi’nin kıyısında kurulan San Sebastian, Bask bölgesindeki Gipuzko eyaletinin başkenti. Okyanus kıyısında kurulu şehir, birbirinden güzel plajları, zengin yemek kültürü ve sıcakkanlı sakinleri ile biliniyor.

Napolyon Savaşları sırasında büyük bölümü zarar gören şehir, 19. yüzyılda yeniden inşa edildi. Şehrin tarihi dokusu muazzam. San Sebastian, Avrupa’nın en iyi plajlarından biri olarak kabul edilen Playa de la Concha’ya da sahip. Plajda yüzmenin yanı sıra su sporları da yapılıyor.

10. İspanyol Adaları
ispanyada gezilecek adalar

Avrupa’nın deniz, kum, güneş turizmiyle tanınan en güzel adalarından bazıları İspanya sınırlarında bulunuyor. Ülke ana karasının doğusunda, Akdeniz üzerinde yer alan Balear Adaları, İbiza, Formentera, Mallorca ve Menorca‘dan oluşuyor. Çılgın partileriyle tanınan İbiza ve plajlarıyla yaz turizminin popüler destinasyonlarından Mallorca bu adalar arasında en bilinenleri.

Atlas Okyanusu’nun güneyinde, Fas açıklarında bulunan Kanarya Adaları da dünyaca tanınan bir turizm destinasyonu. Muhteşem kumsalları, lüks konaklama tesisleri, doğal güzellikleri, kum tepeleri ve volkanik dağlarıyla Kanarya Adaları, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu