Küba Turu


KÜBA TURUN ARTILARI
* UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Havana Eski Kenti ve Malecon Bulvarı boyunca gezimizi gerçekleştireceğiz. Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve El Morro Kalesi'ni görme fırsatı bulacağız.
* UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Vinales Vadisi'nde tütün tarlaları arasında dolaşabilir, Pinar del Rio'da Küba Purosu'nun yapımına tanık olabilirsiniz.
* Kolonyal mimarinin en iyi korunduğu kent olan Trinidad'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ingenios Vadisi'ni ve Eski Kent Merkezi’ni gezeceğiz.
* La Chanchancara'da devrim esnasında askerlere güç verdiğine inanılan ve bu amaçla içilen aynı isimdeki kokteylin tadına bakma fırsatı bulacağız.
* Santa Clara'da Che Guevara'nın izini sürecek, Zırhlı Tren ve Che'nin Anıt Mezarını göreceğiz.
*Cayo Santa Maria’da bembeyaz kumsallar üzerinde yorgunluğunuzu atarak, kendinizi mavi dalgaların eline bırakabileceğiniz muhteşem bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık    Küba’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.
Vize Bilgileri        Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Küba vizesi pasaporta yapıştırılmaz, ayrı bir belge olarak verilir. Ülkeye giriş ve çıkışlar bu belge üzerine damgalandığından pasaportunuzda görünmez. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde sorun yaşamazsınız. Küba’da, giriş yaparken gümrük memuruna uyarmanız halinde pasaportunuza herhangi bir damga veya ibare vurulmaz.

Uçuş Süreleri     İstanbul - Havana: 13 saat 50 dakika, Havana– İstanbul: 16 saat 15 dakika.

Para Birimi          Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.

Saat Dilimi           Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da 05.00

Telefon Kullanımı             Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).

Kıyafet ve Gerekli  Eşyalar  Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü  Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.
Elektrik Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/typeA.htm ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekecektir.
Alışveriş               Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor. 

KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz.

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında