Tayland Hakkında


Türkiye Vatandaşları Tayland yutdışı gezilerinde 15 ya da 30 gün vizesiz seyahatler yapabiliyorlar. Daha uzun kalmak istediklerinde turist vizesi almaları gereklidir.

Tayland Vize Bilgileri

Tekli ya da çoklu giriş vize türlerinde başvurular yapılabiliyor. Eğer Tayland’da eğitim görmek, iş kurmak, çalışmak, evlenmek ya da emekliliğinizi geçirmek istiyor iseniz göçmen olmayan vizesi taleplerinde bulunmanız gereklidir.

Tayland Para Birimleri

Ülkenin para birimi Tayland Bahtı olmaktadır. 1 Tayland Bahtı 0,17 Türk lirasına eşittir.

Tayland Alkol ve Sigara Fiyatları

Ülkede alkollü içecekler uygun fiyatlarda bulunuyor. Alkolizm problemi nedeni ile çeşitli yasaklar da bulunmaktadır.

Bangkok ve Patatya Kısa Tarihi

Tayland’ın en büyük şehirlerinden biri olan Bangkok, aynı zamanda başkentidir. Halk arasında Doğunun Venedik’i olarak anılır. Bu nedenle tailand turu çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Tay halkı Çin’deki Yunnan bölgesi kökenli oldukları düşünülüyor. Bangkok yanında Patatya tarihi de oldukça başarılıdır. Ufak bir balıkçı köyü iken günümüzde en ülkenin en önemli ve büyük turistik merkezi haline gelmiştir.

Bangkok ve Patatya Gezilecek Yerleri

Gece hayatı bakımından dünyanın en önemli 5 destinasyonları arasında yer alan Pattaya, tayland paket tur içindeki en dikkat çekici seçeneklerden biridir. Şehirde çeşitli tapınaklar, manzara noktaları, eğlence bölgeleri, hayvanat bahçeleri yer almaktadır.

En önemli mekanları arasında Gerçeklik Tapınağı, Ko Lan Adası, Milyon Yıl Taş Parkı ve Timsah Çiftliği buluyor. Chao Pharaya Nehri boyunca uzanan Bangkok’ta ise Wat Pho tapınağı, Büyük Saray, Wat Phra Kaew gibi tailand’ın en etkileyici ve görkemli yapıları yer alıyor.
Bangkok’un 147 kilometre güneydoğusunda, Tayland Körfezi’ne bakmaktadır. Asya’nın önde gelen plajı Bangkok Pattaya Turu veya sadece PattayaTuru için aileler, çiftler ve tek ziyaretçileri cezbeder. Pattaya’nın rahatlatıcı tropik ambiyansı, unutulmaz tatiller için her malzemeyi sunar. Konaklama tesisleri, mükemmel kongre olanaklarına sahip lüks Pattaya Otelleri, sade konukevlerine kadar uzanmaktadır. Karada ve golf üzerinde golf, oyun balık tutma ve tüplü dalış gibi birçok sportif fırsat bulunmakta. Tema ve eğlence parkları, sıradışı müzeler ve botanik bahçeleri, tüm aile bireyleri için boş zaman etkinlikleri ve eğlence seçenekleri sunar.



Pattaya Plajı, Pattaya Turu ziyaretçilerinin Pattaya’yı sevdiren önemli bir noktasıdır. Bangkok büyük bir turistik yer olmasına rağmen,  Pattaya Plajı şehirdeki en yakın plaj olduğundan ziyaretçiler için tüm tesis ve imkanlarını sunmaktadır. Dünyaca ünlü bir şehir manzarası, kumlu plajları ve görkemli gün batımı manzaralarının keyfini çıkarmanın çeşitli yollarını görmek ve yapmak için birçok aktiviteyi sizlere sunuyoruz.



Pattaya Beachroad, bu dinamik kıyı kentinde kalmak için en canlı ve en popüler alandır. Pattaya Beachroad’da en iyi alışveriş ve gece hayatı yanı sıra hilal şeklindeki plajın cazibeli cazibesi de bulunabilir. Pattaya bu kadar önemli bir turizm merkezidir, yürüme mesafesinde görmek ve yapmak için çok heyecan verici şeyler vardır. Dolayısıyla bu oteller, hareketin merkezinde olmak isteyen ziyaretçiler için  tavsiye edilir.



Pattaya aile oteller ve tatil köyleri sayısı artıyor. Balayı çiftleri veya küçük çocuklu çiftleri ağırlıyan Oteller ve imkanları bulunuyor. Gün boyunca eğlendirilen küçük lokantaları ve aktiviteleri bol miktarda vardır. Pattaya Turu Yorumalarında da göreceğiniz gibi, otellerin ve tatil köylerinin hepsinde eğlenceli, güvenli ve dinlendirici bir mola vermeniz için her imkanı sağlamaktadır.


Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu