Karadeniz Turunda nereleri geziyoruz

Batı Karadeniz’den Araç ile gezinize başladığınızı düşünürsek Doğu Karadeniz’e kadar bulunan güzergahında nasıl yol izleyeceğinizi aşağıda anlatmaya çalıştık. İlk sıraya Batı Karadeniz’in sınır çizgisinde bulunan Bolu şehrimizle başlayalım.

BOLU
Gölcük Tabiat Parkı / Gölcük Gölü: Duvarları süsleyen posterlerde gördüğünüzü hatırladınız değil mi? Çünkü Gölcük gölü Türkiye’nin en özel noktalarından birisidir. Gölcük gölü adını bulunduğu Gölcük tabiat parkından almaktadır.

Abant Gölü: Bolu’nun 34 km. güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göldür. Yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Abant, hem günübirlik gezip görmek hem de konaklamak amacıyla gelinen çok popüler bir tatil merkezindedir.

Yedigöller: Milli Park içinde yürüyüş yolları, şelaleler, dilek çeşmesi, Gülen Kayalar, Pisagor Ağacı, Anıt Ağaç, manzara seyir terası gezilip görülebilir. Yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı yapılabilir. Doğa güzelliği bakımından kampçılık için çok uygun olan park içinde özel sektörce işletilen 40 yatak kapasiteli bungalov evler ve çeşitli konaklama üniteleri ile kamp ve piknik alanları bulunmaktadır.

 #  Bolu’nun Turist kaynağı olan Gölcük Tabiat Parkı, Abant Gölü ve Yedigöller’dir. Eğer tercih yapmak zorunda kalırsanız tercihinizi Gölcük Tabiat Parkı‘ndan yana kullanın.

KARABÜK

Kristal Teras: Koca bir dağın üzerinde heyecan dolu bir için çok uzak ülkelere gitmenize hiç gerek yok. Yüksekliği 80 metre ve 75 ton ağırlık kaldırabilecek güçte. Cesareti olan?

BARTIN

Amasra Boztepe: Amasra’nın en güzel manzaralı yeridir. Doğayı seviyor, güneşin batışında hüzünleniyorsanız burası Amasra gezinizde gitmeniz gereken bir yer.

AMASYA 
  
Merkez: Dünyanın en güzel Misket elması, kirazı, şeftalisi ve bamyasının üretildiği, tarih ve doğanın birlikte bulunduğu ilginç bir antik kent görmek istiyorsanız sıcakkanlı ve misafirperver Amasya sizi bekliyor. Geçerken uğradık denilecek yerlerden.
  
ORDU

Boztepe: Burası tamda şehre hakim olduğunuz yerdir. Yaklaşık denizden 450 metre yüksekliktedir ve kolaylık olsun diye teleferik sistemi kurulmuştur. Bu sayede Boztepe’ye tırmanmak kolaylaştırılmıştır. Ayrıca sahilden 530 rakımlı Boztepe’ye yürüyüş merdiveniyle ulaşılması için 8 kilometre uzunluğunda, 12 bin 500 basamaklı yürüyüş merdiveni Proje aşamasında yapılmayı bekliyor.
  
Ulugöl Tabiat Parkı: Ordu’nun en büyük gölü olan 1500 metre rakımlı Ulugöl, yemyeşil ormanlar arasında, nefis bir doğa ortasında yer alıyor. 700 metre etrafında hiç yerleşim yok. Baharda ayrı güzel, sonbahar gelip kızıl örtüsüne büründüğünde bir başka güzel oluyormuş. Doğada huzur dolu vakit geçirip bol oksijenle ciğerlere bayram ettirecek bir yer

Çiseli Şelalesi: Dünyaca ünlü dolduğunu biliyor muydunuz ? Ordu’ya yolunuz düşerse muhakkak gelin ve kenardaki taşlardan şelalenin dibindeki gölete balıklama atlayın. Bu fotoğraf sizi yanıltmasın, Ordulular bilir Dereler çok taşınca göletler bozulur, burası göründüğünden de derin şuan.

Perşembe Yaylası: Benzersiz coğrafyası ile bir dünya mirası olarak korunması için tescil işlemlerinin hızla sürdüğü Perşembe Yaylası, Ordu’nun Aybastı ilçesine 17 km uzaklıkta bulunuyor. 1991 yılında Bakanlar Kurulu tarafından turizm merkezi ilan edilen Perşembe Yaylası, dinlenmek, piknik yapmak, safari ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporları denemek isteyenlerin çok seveceği bir yer.


GİRESUN


Mavi Göl: Doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için muazzam keşfedilecek yerleri içerisinde barındıran parkın en önemli değerlerinden birisi, Mavi Göl’dür. Dereliler tarafından sodalı göl olarak da anılan Mavi Göl’ün başta turkuaz rengi, daha sonrada akarken oluşturduğu rengarenk illüzyonlar görülmeye değerdir.

Limni Gölü

Linmi Gölü: Limni gölü ve çevresi sahip olduğu doğal güzellikleri, zengin bitki örtüsü ve hayvan türleriyle adeta insanları büyülerken klima özelliği bulunan havasıyla da insanlara sağlıklı bir yaşam ortamı sunar. Karadeniz Bölgesinde, sahil yolunun bitmesinden sonra, Türkiye’nin alternatif turizmde en önemli bölge haline gelir. Küçük bir krater gölü olmasına rağmen Limni gölü artık bölgedeki doğal yaşam turizminden nasibini almayı bekliyor.

TRABZON


Sümela Manastırı: Sümela Manastırı Altındere vadisi’nde bulunur ve Rum Ortodoks Manastırı ve kilisesi olarak bilinmektedir. Tam adı ise Panagia Sumela olarak geçmektedir. Manastırın tam olarak net tarihi bilinmemekle beraber Milattan Sonra 365-395 tarihleri arasında inşa edildiği düşünülmektedir.

Uzungöl: Adını çokça duyduğumuz uzun göl tam bir tabiat harikasıdır. burayı anlatacak ne bir kaç yazı, ne de bir kaç resim olabilir. turizm alanında da turlar düzenlenen uzun göl, misafir perverliği ve yöresel yemekleri ile misafirlerine hizmet sunmakta.



Çal Mağarası: Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak görülen Çal Mağarası, sizi tüm Dünya’dan arındıran esrarengiz bir yolculuğa çıkarabilir. 8 milyon yılda bugünkü haline geldiği düşünülen mağaranın içinde bulunan yürüyüş yolunun altında ise debisi dönem dönem artıp su yoluna ulaşan bir su yolu da var. Ayrıca mağaranın astım ve sinüzit hastaları için de şifa kaynağı olduğu oldukça sık dillendirilmekte.

RİZE


Zil Kalesi: Bu Sisli kalenin mazisi çok derindir. Yapılış tarihi belli değildir. İlçe merkezinin 15 km. güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerinde kurulmuştur ve yaklaşık 100 metredir.

Ayder yaylası

Ayder Yaylası: Bu fotoğrafın altına ne yazılır ki başka. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde olan ayder yaylası 1300 lü yıllarda Halalılar tarafından kurulmuştur. Rakımı 1350 metre olan ayder yaylası dağlarında karlar pek erimemekle beraber yazında serin eser. Ayrıca kaplıcaları ile de meşhur olup her sezon festivelleride vardır.


Ovit Yaylası: Rize İkizdere ‘ye Bağlı olan Ovit, yaz kış Dondurucu suyu olan bu yayla, Tarkan’ında köyüdür. Ekşioğulları’nın her sene düzenlemiş olduğu şölenlerde birbirinden ünlü isimlerin konser verdiği Ovit şenlikleri Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi topluyor.


Elevit Yaylası: Çamlıhemşin ilçesinde 1884 m rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkânı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir. Elevit Yaylası, horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker. Başta Yaban Keçisi olmak üzere Karadeniz’e özgü diğer yabani hayvanlar da bulunur.



Pokut Yaylası: Pokut yaylasından sırt takip edilirse Sal yaylasına varılır. Her iki yayla 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde birbirine yakındır. Kaymaklı kete, Kaymaklı Muhlama, Mısır Ekmeği gibi bir çok yöresel yiyeceklerden yemeden geri dönmeyin.

Rize’de Gezilecek Yerler (detaylı)
ARTVİN


Karagöl Sahara Milli Parkı: Laşet deresi kenarında 1700-1800 metrelerde kademeli olarak yer alan düzlükler aynı zamanda “Sahara Pancarcı Şenlikleri“nin yapıldığı sahadır. Bu şenliklere ilçe dışında oturan yöre insanları da katılarak bölgeye iç turizm açısından ekonomik katkı sağlamaktadır. Ayrıca Kamp Alanı içinde idealdir.


Atatepe: Merkezden tepeye çıkana kadar tüyleri diken diken eden, yanına gidince NE MUTLU TÜRKÜM dedirten harika bir yer. Tarifi imkansız bir deneyim!

Peki bizim turumuz nerelere gidiyor

Ferhat İle Şirin Su Kanalı – Gök Medrese – Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi – II. Beyazid Kulliyesi – Şehzadeler Parkı – Yalı Boyu Evleri – Alçak Köprü – Hükümet Köprüsü – Saat Kulesi – Bandırma Vapuru – Atatürk Onur Anıtı – Terme – Fatsa
Değerli Misafirlerimiz; 01.30 Afyon Kolaylı Dinlenme Tesislerinden katılacak olan misafirlerimizi aldıktan sonra gece yolculuğumuza başlıyoruz.  Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrasında Osmanlı Devleti’nin arka bahçelerinden olan ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde ilk olarak Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğini bilmek yetmez diyoruz ve bu aşka tanıklık etmek üzere Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini bir de rehberimizden dinledikten sonra Selçuklu Valilerinden Torumtay' ın yaptırdığı Gök Medrese Camii’ni panoramik olarak aracımızdan görüp, Amasya Müzesi` ne geçiyoruz. Burada Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait arkeolojik, etnografik, sikke, mühür, el yazması gibi örnekleri ve İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Bayezid oğlu Şehzade Ahmet tarafından valilik yaptığı Amasya’ ya armağan olarak 1482–1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’e yaptırılan II. Bayezid Külliyesi içerisinde bulunan camiyi gezip, kütüphane, aşevi yapılarını gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkında yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından Roma döneminden kalan eserlerden hala kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz ve Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz. Amasya Kalesi’ni ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığına ait Kaya Mezarlarını panoramik fotoğrafladıktan sonra Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesini görüyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Havza – Kavak üzerinden meşhur Çakallı Rampasını inerek Samsun’ a ulaşıyoruz. 19 Mayıs 1919' da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün Kurtuluş Savaşı' nı başlatmış olduğu bu şehirde Samsun' un simgesi haline gelen, Avusturyalı Heykeltıraş H. Kriphel' e 1931 tarihinde yaptırılmış Atatürk Anıtını görüp hatıra fotoğraflarımızı çektirdikten sonra, Doğu Park alanı içinde yer alan, zorlu yolculuk sonrasında silah arkadaşlarıyla birlikte Atamızı Samsun’ a ulaştıran Bandırma Vapuru’ nu geziyor ve otelimize gitmek üzere yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

* Sabah Kahvaltısı: Güzergâhımız üzerinde uygun bir tesiste alınacaktır. (Ekstra)
* Öğle Yemeği: Amasya'da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
* Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
* Güzergah: İstanbul – Amasya / 670 Km, Amasya – Samsun / 130 Km, Samsun – Fatsa / 120 / 920 Km
* Konaklama Oteli: Fatsa Yalçın Hotel Resort, Fatsa Yıldız Hotel - Samsun Hampton by Hilton Hotel, Bulancak Avcı Otel, Giresun Amazon Aretias Hotel vb.

Ordu – Boztepe – Giresun – Topal Osman’ın Anıt Mezarı – Giresun Kalesi – Akçaabat – Trabzon – Ayasofya Müzesi – Atatürk Köşkü – Rize – Çayeli – Rize Bezi Dokuma Atölyesi

Değerli misafirlerimiz; Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından ülkemizin kullanılmakta olan en uzun tünellerinden biri olan Nefise AKÇELİK tünelinden (3820 m) geçip rehberimizden alacağımız bilgiler eşliğinde Ordu kentinin sembolü Boztepe’ ye teleferikle çıkma imkânı (Ekstra) bulabileceğimiz teleferik parkta serbest zaman veriyoruz. Boztepe’ de Ordu’yu ve tüm Karadeniz coğrafyasını ayaklarımızın altında hissedeceğiz. Geçireceğimiz keyifli zaman sonrasında Ordu’ dan ayrılıyoruz ve Giresun Adası’ nı ve Pontus Hükümdarı Farnakes döneminde inşa edilen Giresun Kalesi ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün alay muhafızı olan Topal Osman’ ın Mezarını aracımızdan panoramik olarak görüp, fındık ve fındık ürünleri alışverişlerimizi yaptıktan sonra, meşhur Akçaabat Köftesinin tadına bakarak öğle yemeğini alıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Trabzon’ da Soğuksu Mevkiine çıkarken Gülbahar Hatun Camii’ ni, İç Kale ve Zağnos Vadisini (Panaromik) görüyor ve Ladin ağaçları arasından geçerek, bir Rum iş adamına ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk` e hediye edilen Atatürk Köşkü’ nü geziyoruz. Ardından Komnenos Krallığı döneminde 1238-65 yılları arasında yapılıp, batı cephesindeki Hristiyanlık tarihine ait freskleriyle birlikte Trabzon Ayasofya'sını da geziyor ve Trabzon` a özgü bir el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon'da sadece beş ailenin yaptığı Kazaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulduktan sonra alışveriş için kısa bir zaman veriyoruz. Ardından Rize üzerinden aslında çok yakından tanıdığımız Çayeli` ne geçiyoruz. Rize bezi dokuma atölyelerinden birinde vereceğimiz kısa bir alışveriş molası sonrasında otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

* Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
* Öğle Yemeği: Trabzon ya da Akçaabat’ ta menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
* Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
* Güzergah: Fatsa – Ordu – Giresun – Trabzon – Rize – Hopa / 541 Km
* Konaklama Oteli: Hopa Cihan Otel – Terzioğlu Otel – Hopa Sarp Hotel - Ayder Altıparmak Otel – Ayder Yeşil Vadi Otel – Serender Otel – Pazar Minerva Hotel vb.

Sarp – Sarpi – Gonio (Apsaros) Köyü Ve Kalesi – Çoruh (Chori) Nehri Ve Köprüsü – Batum – Orta Camii – Avrupa Meydanı – Medea (Altın Post) Anıtı – Poseıdon Meydanı – Türk Konsolosluğu Binası – Fırtına Vadisi Ve Fırtına Deresi – Çamlıhemşin – Çinçiva (Şenyuva) Köyü Ve Köprüsü – Zilkale (Kale-İ Zir) – Ayder Yaylası – Gelintülü Şelalesi – Aşağı Ve Yukarı Ambarlık – Kalegon – Ayder Kaplıcaları

NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C. vatandaşları Batum’ a üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdan ve pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır. Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’ a geçişleri için noterden onaylı MUVAFAKATNAME almaları gerekmektedir.0-6 Yaş küçük misafirlerimiz için fotoğraflı nüfus cüzdanı gereklidir. T.C. vatandaşı olan misafirlerimiz 16 TL olan harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir.

1 Eylül tarihi ile beraber, eski kimlikle geçiş kesinlikle mümkün olmayacaktır. Çıkan yeni kanun ile birlikte 1 Eylül ve sonrasında yalnızca yeni çipli kimlikler ve pasaport ile geçiş mümkün olacaktır.

Önemli Uyarı : Çifte ve yabancı vatandaşlık durumları için genel şartlar kısmını inceleyiniz.

Değerli misafirlerimiz; Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı sonrasında Sarp Sınır Kapısına hareket ediyoruz. Sarp Sınır Kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan /Adjara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa` nın on iki havarisinden biri olan St. Mathias` ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi' ni aracımızdan görüyor ve Batum şehir merkezine doğru devam ederken Sovyet Rusya döneminde Rus askerlerin eğitim alanlarını görüyoruz. Bayburt' tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü' nü görerek şehir merkezine devam ediyoruz. Gürcistan’ ın iki Özerk bölgesinden olan Adjara Özerk Bölgesinin yönetim merkezi Batumi’ de Tarihi Orta Camii, Piazza Meydanını, Piazza Saat Kulesini, Gürcü Ortodoks Kilisesini, Ermeni Kilisesini, Avrupa Meydanını, Medea Heykeli ' ni, Poseidon Anıtını, Tiyatro Binasını, Batum Limanı' nı yeni oluşturulan yüzüyle göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra Türk Konsolosluk binamızı da görüp alışveriş için küçük bir serbest zaman vereceğiz. Serbest zaman sonrasında tekrar Sarp’ a dönüp çıkış işlemlerimizi hallediyor ve sonra Arhavi – Fındıklı – Ardeşen üzerinden 50 eko sistem arasında bulunan Fırtına Vadisine giriş yapıyoruz. Adına yakışır bir şekilde bizleri karşılayan Fırtına Deresi boyunca yapacağımız yolculuğumuzda doğaya bir kez daha vurulacaksınız eminiz. Öğle yemeğimizi Fırtına Deresi kenarında bulunan alabalık tesislerinden birinde alıp (Ekstra), derenin meşhur alabalığının tadına bakıp, muhlamaya ekmeklerimizi bandıktan sonra enerjimizi depoluyoruz.

Dileyen misafirlerimiz Fırtına Deresinde RAFTING yapabilirler. 7’ den 70’ e herkesin rahatlıkla katılacağı bir parkurdur. 7 km uzunluğundaki parkurda, 15’ in üzerinde rapid bulunmakta ve katılımcıları muhteşem manzaralarla büyülemektedir. 6 kişilik botlar ile her botta bir adet profesyonel rafting rehberi mevcuttur. Botlarda can yeleği, kask, dizlik ve özel sigorta mevcuttur. Ekstra Kişi Başı: 60 TL

Dileyen misafirlerimiz son dönemin gözde aktivitelerinden Zipline yapabilirler (Ekstra) 

Öğle yemeğimizin ardından programımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz ve aracımızla ülkemize Uluslararası Film Festivalinde “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “BAL” filminin çekimlerinin gerçekleştirildiği Çamlıhemşin’ e geliyor ve alternatif tur rotalarını değerlendiriyoruz.

Opsiyonel Tur Seçeneği: Çat Vadisi, Çinçiva (Şenyuva) Köprüsü ve Köyü, Zil Kale Turu

Detay: Birçok diziye ve filme doğal set olan mekânlardaki gezimize Çamlıhemşin’ de bizleri bekleyen minibüslerimizle başlıyoruz. Fırtına Vadisi içindeki önemli Vadilerden Çat Vadisi’  ne giriyoruz ve Ortan Köyünden geçerek “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de gerçekleştiği eski ismi Çinçiva günümüzde Şenyuva olarak bilinen köye geldiğimizde bölgenin en eski ve kemer açıklığı en geniş olan Taş Köprüsünde fotoğraf molası veriyoruz. Ülkemizin en yaşlı konaklarını görerek yapacağımız yolculuğumuzun son durağı tarihi ticaret yolunu korumak için Vadiye en hâkim noktalardan birine kurulmuş olan Zil Kale’ yi ziyaret oluyor. Kaçkarların gizli bahçesinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Çamlıhemşin’ e dönüyoruz Turumuz yaklaşık 2 saat sürecektir.
Ekstra Kişi Başı: 45 TL

Alternatif turumuzun ardından Çamlıhemşin’ den ayrılıyor ve 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplı yaylaların şahı Ayder Yaylası’na gitmek üzere yola çıkıyoruz. Aşağı ve Yukarı Ambarlığı, Şenlik Düzünü aracımızdan görerek Kalegon Düzünde Gelin Tülü Şelalesini fotoğraflamak ve muhteşem havayı solumak için aracımızdan iniyoruz. Ayder Yaylasında vereceğimiz serbest zamanda keyifli bir yürüyüş yapıp yöre insanlarıyla unutulmaz bir sohbet yapabilirsiniz. Gezilerimiz sonrasında otelimize yerleşme. Dileyen misafirlerimiz Ayder Kaplıcalarından faydalanabilirler. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

* Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Öğle Yemeği: Fırtına Vadisinde Akasya Alabalık Tesislerinde menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
* Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Güzergâh: Hopa – Batumi / 35 Km, Batumi – Çamlıhemşin / 110 Km, Çamlıhemşin – Ayder / 20 Km / 165 Km
* Konaklama Oteli: Ayder Altıparmak Otel – Nehirim Otel – Serender Otel –Yeşil Vadi Otel – Pazar Minerva Otel - Hopa Cihan Otel – Terzioğlu Otel vb.

Derepazarı – Of – Solaklı Deresi Ve Vadisi – Çaykara – Taşkıran – Uzungöl – Lustra Ve Karester Yaylası – Sürmene – Çay Fabrikası – Bıçak Atölyesi – Memişağa Konağı

Değerli misafirlerimiz; Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından türkülerini birçoğumuzun bildiği Çayeli’ne gidiyoruz. Rize bezi dokuma atölyelerinden birinden vereceğimiz kısa bir alışveriş molası sonrasında Derepazarı – İyidere istikametini takiben Of’ a ulaşıyoruz. Sonrasında Solaklı Vadisi’ni takip ederek Dernekpazarı, Çaykara, Taşkıran üzerinden Karadeniz Bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'e ulaşıyoruz. Yolun her iki yanında bulunan Solaklı vadisi boyunca uzanan yemyeşil ağaçlar, Asma köprüler arasından geçerken dağların yamacına kurulan hatta birçoğunun yolu bile bulunmayan evleri görüyoruz. Uzungöl’ de vereceğimiz serbest zamanda muhteşem fotoğraflar çekip geçireceğimiz keyifli dakikalar sonrasında siz saygıdeğer misafirlerimize alternatif tur seçeneği sunuyoruz.

Opsiyonel Tur Seçeneği: Karaster Yaylası Turu

Detay: Uzungöl` den bineceğimiz minibüslerimizle 2250 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Uzungöl` ü yeni açılan terasından fotoğrafladıktan sonra kendinizi kuşlar kadar özgür hissedebileceğiniz Karaster Yaylasına varıyoruz. Yolculuğumuz sırasından bulut denizleri üstünde yolculuk yapma şansına da sahip olabiliriz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında vereceğimiz sıcak süt/çay/kahve ve muhteşem fotoğraflar çekmek için fotoğraf molası ardından Uzungöl` e geri dönüyoruz.
Ekstra Kişi Başı: 50 TL

(Hava muhalefeti ya da sis yoğunluğu nedeni ile Karester Yaylası alternatifi olarak Demirkapı Yaylasına gidiyoruz. Ağaç sınırının son bulduğu 1700 m yükseklikte, hemen ardında Bayburt ili bulunan Soğanlı Dağları eteklerinde kurulmuş bu yaylada yürüyüş yapıyor ve 580 yaşında, tek çivi çakılmadan yapılmış bir yayla evini görüyoruz. Hatta müsaitse kuzinede patates yiyip, çaylarımızı yudumlama şansımız bile olabilir.)

Alternatif turumuzun ve vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından Uzungöl'den ayrılıyor ve Sürmene` ye geliyoruz. Dünyaya adını duyurmayı başarmış el yapımı Sürmene bıçaklarını tanımak ve alışveriş yapmak için vereceğimiz serbest zaman sonrasında çayın dalından koparılıp soframıza gelene kadar geçirdiği aşamaları görmek için çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Çayın nasıl demlenmesi gerektiğini, kalite çayın ayrımını nasıl yapacağımızı uzmanlarından dinleyip çaylarımızı içtikten sonra Karadeniz sahilinde bulunan en güzel konaklardan biri olmakla birlikte bir kalekol görevi üstlenen Kastel köyünde, 1856' da Hacı Yakupoğlu Memiş Ağa tarafından yaptırılmış olan Kastel Konağı, yani namı değer Memiş Ağa Konağı'nı geziyoruz ve bölgenin en kaliteli balları hakkında bilgi alıyoruz. Vereceğimiz kısa alışveriş molası sonrasında otelimize varış ve konaklama.

* Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Öğle Yemeği: Uzungöl` de menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
* Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Güzergâh: Ayder Yaylası – Of – Uzungöl – Sürmene – Trabzon / 265 Km
* Konaklama Oteli: Trabzon Konak Park Hotel – Zigana Tatil Köyü – Vakfıkebir Uygulama Oteli – Vakfıkebir Ramada Hotel vb.

Zigana Geçidi Ve Tüneli – Hamsiköy – Maçka – Altındere Milli Parkı – Sümela Manastırı 

Değerli Misafirlerimiz; Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Altındere Milli Parkına gitmek üzere Maçka yol ayrımından Değirmendere Vadisine giriyoruz ve vadi boyunca ilerleyerek Maçka` ya ulaşıyoruz. Maçka` da yolumuz ikiye ayrılıyor ve Altındere’yi Altındere Vadisi boyunca gözlemliyoruz. Sonrasında otobüsümüzden iniyor ve Karadağ’ ın eteklerinde kurulmuş olan Sümela Manastırı’ na ulaşıyoruz. Ziyarete açık olan bölümleri gezdikten sonra vereceğimiz serbest zamanda doğanın tadını çıkarabilir, muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sümela Manastırı 2015 yılından beri restorasyon ve güçlendirme çalışması içerisinde olduğundan manastır içerisine ziyaret yapılamamaktadır. Restorasyon çalışmaları dâhilinde geziye açılacak bölümler olması durumunda rehber eşliğinde gezilebilecektir.) Keyifli anlarımızın ardından otobüsümüze biniyor Maçka` ya dönüyor ve Rumcanın yerel lehçesinde "Geçit" anlamına gelen antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki bir geçit olarak önemini koruyan Zigana'ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Arapça Hamse (Beş) Köyden gelen Hamsiköy` ü panoramik olarak görüp meşhur sütlacının tadına bakıyor ve öğle yemeği için kısa bir mola veriyoruz. Ardından 1702 metre uzunluğundaki Zigana Tünelinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Trabzon’ dan ayrılmadan yöresel ürün alışverişi yapabileceğimiz bir tesiste mola veriyoruz Gezilerimizin ardından Giresun üzeri Ordu’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

* Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Öğle Yemeği: Zigana ya da Giresun’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
* Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Güzergâh: Trabzon – Zigana – Altındere Milli Parkı – Fatsa / 340 Km
* Konaklama Oteli: Fatsa Yalçın Hotel Resort, Fatsa Yıldız Hotel - Samsun Hampton by Hilton Hotel, Bulancak Avcı Otel, Giresun Amazon Aretias Hotel vb.

Bafra – Yakakent – Gerze – Sinop – Sinop Kalesi Ve Surları – Tarihi Ceza Evi – Kastamonu – Şerife Bacı Anıtı – Saat Kulesi – Kastamonu Kalesi – Nasrullah Camii, Şadırvanı Ve Meydan

Değerli misafirlerimiz; Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıp Atakum (Matosyon), Bafra (Ba-Hura), Yakakent (Gümenez) – Gerze (Carusa) üzerinden Sinop’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Adını güzeller güzeli su perisi Sinope’ den alan Karadeniz’ in bakir kalmış sahil kentinde ilk olarak türkülere ve dizilere konu olan Tarihi Sinop Cezaevi’ni ziyaret ediyoruz. Sabahattin Ali’nin Aldırma Gönül şiiri, cezaevinin zindanları ve koğuşlarını gezerken içimize kadar işliyor. Parmaklıklar Ardında adlı dizinin çekildiği bu cezaevini gezdikten sonra gemi maketleriyle ünlü Ayhan Usta’nın gemi mağazasını görebileceğimiz ve sadece Sinop’ ta bulabileceğiniz Boyabat ezmesi tadabileceğiniz bir serbest zamanın ardından öğle yemeğimizi alıyoruz. Sinop’ un meşhur mantısını tavsiye ederiz. Öğle yemeğimizin sonrasından Taşköprü, Hanönü üzerinden Karaçomak Deresi’nin iki kenarına kurulmuş, kalesi, kulesi bir de deresi diye anlatılan, kahramanlık hikâyelerimizin yer aldığı Kastamonu’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Kastamonu’ da Kurtuluş Savaşı sırasında gösterilen fedakârlık ve cesaretin sembolü olan Şerife Bacı Anıtı önünde aracımızdan inip rehberimizden bu fedakârlığın ve cesaretin öyküsünü dinleyip Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesini panoramik olarak gördükten sonra Nasrullah Meydanı’na yürüyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’ un bir dönem hutbe verdiği Nasrullah Camii’ni ve şadırvanını gezip yazın en sıcak geçen zamanlarında bile buz gibi akan sularından içip Kastamonu’nun meşhur çekme helvasının tadına baktıktan sonra Münire Hatun Medresesinde alışveriş için sizlere kısa bir serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirteceği noktada ve saatte buluştuktan sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Sizleri almış olduğumuz noktalarda bırakarak bir başka TatilBudur.com organizasyonunda görüşmek dileğiyle sizlere veda ediyoruz.

* Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.
* Öğle Yemeği: Sinop Örnek Mantı’da menü ya da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)
* Akşam Yemeği: Güzergâhımız üzerinde uygun bir tesiste alınacaktır. (Ekstra)
* Güzergâh: Fatsa – Samsun – Sinop –Kastamonu – İzmir / 1289 Km
* Toplam Tur Mesafesi: 3221 Km

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu