İtalya'da Gezilmesi Gereken Yerler


İtalya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
İtalya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
Güney Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biri olan İtalya tarihi ve turistik açıdan bölgenin en zengin ülkelerinden biridir. 60 milyon nüfusa ulaşan İtalya'nın gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.

Kolezyum

Roma Dönemine ait amfitiyatro başkent Roma'nın ve İtalya'nın en önemli tarihi mekanıdır. MS 72 ve 80 yılları arasında inşa edilen şaheser günümüze kadar gelmeyi başarmış dünyanın nadide eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Roma'ya imparatorluk yapan Vespasian ve Titus Flavius Vespasianus tarafından tasarlanmıştır. Galdyatörlerin kanlı dövüşleriyle halkı heyecanlandırdığı bir arena olarak kullanılan 48 metre yüksekliğindeki 'Kolezyum' şu anda İtalya'ya gelen turistlerin bir numaralı ziyaret mekanına dönüşmüştür. Başkent Roma'ya yolunuz düşerse bu rüya yapıtı mutlaka keşfedin.

Roma Gezilecek Noktalar


Kolezyum Hakkında Bilgi

Panteon


Başkentte bulunan Panteon Antik Roma tanrıları için tasarlanan bir ibadethanedir. Bu şahane yapı, Suriyeli ünlü Yunan mimar Şamlı Apollodorus tarafından tasarlanmıştır. Günümüze kadar zarar görmeden gelen bina, tam 46 metre boyundadır ve tamamen Roma mimarisi tarzında inşa edilmiştir. Uzun yıllar istifade olunmasına rağmen orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Bina 7. yüzyıldan beri kilise şeklinde hizmet vermektedir. Şu anda Raffaello Sanzio ve  II. Vittorio Emanuele başta olmak üzere tarihi açıdan birçok ünlü ismin ebedi istirahatgahı olmuştur.

Pantheon Hakkında Bilgi

Floransa Katedrali


Floransa'nın hatta İtalya'nın en önemli manevi merkezlerinden biridir. Halk arasında 'Duomo' ve 'Santa Marie del Fiore' isimleriyle de bilinmektedir. 1294 yılında yapımına start verilen katedral tam 142 yıl sonra yani 1496'da tamamlanabilmiştir. 114 metre yüksekliğe sahip şaşalı yapı, usta mimarlar Filippo Brunelleschi, Giotto di Bondone, Arnolfo di Cambio, Francesco Talenti tarafından tasarlanmıştır. Gotik, Neo-Gotik, İtalyan Gotik ve Rönesans mimari tarzlarıyla ortaya konulan kutsal eser Floransa'nın en çok turist çeken mekanı olarak meşhurlaşmıştır.

Floransa Gezilecek Noktalar

Novana Meydanı


Yüzyıllar boyunca tiyatro ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapmış tarihi bir meydandır. Barok tarzda kurulan meydan Roma'nın en hareketli meydanıdır. Her gün binlerce insan burada bulunur. Etrafta tarihi kilise, çeşme, heykel vs. gibi birçok yapı var. Aynı zamanda kafe, restoran, otel, alışveriş merkezi gibi işletmeler hizmet vermektedir. Günün her saati turist kafileleriyle dolup taşan meydanı muhakkak keşfetmelisiniz.

Novano Meydanı Hakkında Bilgi

Roma Forumu


Eski Roma'nın en önemli şehir merkezlerinden biri olan tarihi kompleks, İtalya'nın Roma şehri sınırlarında bulunmaktadır. Ülkenin adli, ticari ve manevi idaresi burada sürdürülmekteydi. İçerisinde harabeye dönmüş birçok tarihi yapı (bazilika, kemer, tapınak, mahkeme vs.) bulunmaktadır. Roma İmparatorluğu'nda kent düzeninin ne kadar önemsendiğini gözler önüne seren bölge her yıl milyonlarca ziyaretçi çekmektedir.

Trevi Çeşmesi


Birçok tarihçi tarafından dünyanın en değerli çeşmesi olarak gösterilen Trevi Çeşmesi, Barok ve Klasik tarzlarda inşa edilmiştir. 1732 yılında yapımına başlanan tarihi çeşme 30 yılda tamamlanmıştır. Başkent Roma'nın sembollerinden biri olan yapı Gian Lorenzo Bernini, Nicola Salvi Salvi ve XII. Clemens tarafından tasarlanmıştır. Poli Sarayı'nın önünde heykeller ve biçimlendirilmiş kayalar üzerinden akan çeşme mükemmel bir havuz oluşturmaktadır. Başkentte turistlerin en çok ilgi gösterdiği noktalar arasındadır.

Büyük Kanal


İtalya'nın rüya şehri Venedik'te bulunan yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki muhteşem bir kanaldır. Su yolu taşımacılığı ile şehrin ulaşımına yardımcı olmaktadır. Üzerinde Rilato ve Accademia gibi tarihi köprüler bulunmaktadır. Büyük Kanal'da gondol, tekne, deniz taksi ve otobüsleri hizmet vermektedir. Kanal boyunca Venedik'in mükemmel yapıları sıralanır. Venedik'e gelen hemen hemen tüm turistler bu kanalda seyahat ederek etrafı izlemenin keyfine varmaktadır.

Büyük Kanal Hakkında Bilgi

Vatikan Müzeleri


Başkentte bulunan güzel sanatlar ve tarih müzesidir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi çeken kurum çok kapsamlı geniş bir müzedir ve harika heykelleriyle büyülemektedir. Ayrıca eski Mısır'a ait eserler ve İtalyanların usta ressamları tarafından yapılan çizimler parmak ısırtmaktadır. Rönesans döneminin önemli yapılarından biri olarak Papa II. Julius'un gayretleriyle 1506 yılında oluşturulmuştur. Müzenin kolay gezilebilmesi için elips şeklinde merdivenlerle donatılmıştır. Resim eserleri için 20. yüzyılda ek bina inşa edilmiştir.

Vatikan Müzeleri Hakkında Bilgi

Duomo di Milano


Milano şehrinin sembolü haline gelen Roma Katolik katedralidir. Yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alanı kaplayan manevi yapı Avrupa'daki en büyük dördüncü katedral olarak kayıtlara geçmiştir. Bulunduğu Duomo Meydanı'na da ismini veren katedral 1386 ve 1905 yılları arasında inşa edilmiştir. 500 yıl gibi çok uzun bir zaman diliminde oluşturulan kutsal yapı, Gotik, Neo-Gotik ve Neo-Klasik mimari tarzlarını yansıtmaktadır. Leonardo da Vinci, Donato Bramante, Giovanni Antonio Amadeo, giovannino de Grassi gibi onlarca mimarın emeği ile yapılan katedral, 107 metre yüksekliğe sahiptir. 1965 yılından bu yana ibadete açık olan kutsal yapı Milano'ya seyahat eden turistlerin gözdesidir.

Milano Gezilecek Noktalar

Aziz Petrus Bazilikası


İtalya'nın en önemli manevi mekanı olarak bilinen Aziz Petrus Bazilikası, bir Roma Katolik kilisesidir. Yapımı 1506 ve 1526 yılları arasında gerçekleştirilmiştir. Roma'nın Vatikan bölgesindeki Aziz Petrus Meydanı'nda bulunmaktadır. Ünlü İtalyan mimarlar Michelangelo, Gian Lorenzo Bernini, Donato Bramante tarafından tasarlanmıştır. Rönesans ve Barok mimari sitiliyle oluşturulan bazilika, İtalya'nın en büyük kilisesi olarak ünlüdür. 23 bin metrekareik dev bir alana inşa edilen kilise, aynı anda 60 bin kişi alabilmektedir.

Pisa Kulesi


11. yüzyılda inşa edilen Pisa, şehir katedraline ait 1173 yılında inşa edilen çan kulesidir. Katedralin yapımından yaklaşık 80 yıl sonra manevi yapıdan ayrı bir şekilde inşa edilmiştir. Roma mimari tarzını aksettiren kule, tam 56 metre yüksekliğe sahiptir. 8 kattan oluşan yapının her katında destek sütunları bulunuyor. Pisa Kulesi'ni çekici kılan en önemli özelliği ise 5,5 derecelik eğimidir ve bu farklılık bölgeyi turizm cennetine çevirmiş.,

Venedik Gezilecek Noktalar

Rialto Köprüsü


Büyük Kanal'ın üzerinde bulunan tarihi ve turistik köprülerden biridir. 1588 ve 1591 yılları arasında inşa edilen köprünün yapımında taş kullanılmıştır. Venedik'in simgelerinden biri olmayı başaran Riato Köprüsü, yaklaşık 7 metre yüksekliğe ve 48 metre uzunluğa sahiptir. Antonio da Ponte tarafından tasarlanan köprü, turistlerin önemli ziyaret alanları içerisinde yer almaktadır.

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu