Peru, Kolombiya, Ekvator, Panama Turu

           
             Sağlık
Panama, Kolombiya, Ekvator ve Peru’da girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.
      
      Vize Bilgileri
Panama, Kolombiya, Ekvator ve Peru’da Türk vatandaşlarına (Türk Pasaportu taşıyan) vize uygulaması yoktur. Fakat farklı ülke vatandaşı olan misafirlerimizin, kendi elçilikleri ile görüşerek konu ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir.
     
      Uçuş Süreleri
İstanbul – Paris arası uçuş  3 saat 45 dakikadır.  
Paris – Panama  City arası 10 saat 55 dakikadır.
Lima  - Paris arası 12 saat 25 dakikadır.
  Paris – İstanbul arası 3 saat  25 dakikadır.
            
          Para Birimi
Panama kağıt paranın basılmadığı dünyadaki bir kaç ülkeden biridir ve resmi para birimi balboa’dır. Amerikan doları çekleri ve madeni paralarının kullanımı oldukça yüksektir. Kolombiya’da ise Kolombiya’a Peso’su kullanılmakta olup, yanınıza USD almanızı önerilir.
Ekvator’un kendi para birimi bulunmamaktadır. USD kullanılmaktadır. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.
Kolombiya para birimi Colombian Peso (COP):   1 USD = 2.960 COP / 1 Euro= 3520 COP
Peru’nun  para birimi Nuevo Sol ( PEN)  1 USD=  3,26 PEN   / 1 Euro=3,88 PEN
ülkeden biridir ve resmi para birimi balboa’dır. Amerikan doları çekleri ve madeni paralarının kullanımı oldukça yüksektir. Kosta Rika'nın para birimi Colon'dur. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.
       Saat Dilimi
Peru, Panama ve Kolombiya ile Türkiye arasında -8 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Panama ve Kolombiya’da saat 04:00’dır. Ekvador ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Ekvador’da 05.00'tir.
   
     Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Fakat     konuşma ücretleri Küba’da oldukça yüksektir (1 dakika=8 TL)
Kıyafet ve Gerekli             Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, yağmurluk, akşamları için ince bir mont veya polar almanızı öneririz.
Yemek Kültürü
Ekvador’da  ve Bogoto’da deniz mahsülleri ve et oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.
Peru’da et yemekleri başta olmak üzere, tahıl ürünlerinin de ağırlıkta olduğu mutfak kültürleri vardır. Özellikle kahvelerini içmenizi öneririz.
          
           Elektrik
Bogota ve Panama’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/havana-cuba sitesinden görülebilir. Adaptör getirmeniz gerekecektir.
                  
                  Alışveriş
Panama giyim konusunda tam bir alış veriş cennetidir. Ekvador'da, ve Kolombiya’da ülkeye özgü kahve alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar da satın alınabilir. Lima  şehir merkezindeki  Miroflores alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler. Fakat kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz. Bogota’da satılan en dikkat çekici ürünler değerli taşlardır. Altın ve diğer madenlerden inanılmaz eserler bulabilirsiniz.

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu