Singapur Hakkında

Singapur Hakkında

Sağlık
Kuala Lumpur, Sinapu, Macau ve Taipe’ye girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.
Vize Bilgileri
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri Cakarta’da kapı vizesine tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Uçuş Süreleri
İstanbul – Kuala Lumpur arası : 10 saat 35 dakika, Cakarta– İstanbul: 12 saat
Para Birimi
Singapur’un para birimi SGD Singapur Doları, Malezya’nın para birimi MYR Ringgit, Endonezya’nın ise IDR Endonezya Rupiahı dır. Seyahatiniz esnasında yanınıza EURO ve Dolar cinsinden ufak birimlerini almanızı öneririz.
Saat Dilimi
Gideceğimiz Lokasyon olan Güneydoğu Asya ile Türkiye arasında kış tarifesinde 5 Yaz tarifesinde 4 Saatlik  saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Kuala Lumpur’da  17:00 dır
Telefon Kullanımı
Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).
Kıyafet ve Gerekli
Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.
Yemek Kültürü
Güney Doğu Asyada tavuk, deniz mahsulleri oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.
Elektrik
Bahsedilen ülkelerin hepsinde elektrik 230 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/t... ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekecektir.
Alışveriş
Bahsedilen ülkelerden hediyelik eşyalar dışında gidilen ülkeye özgü el saatları ürünleri ve doğal yiyecek ve içecek türü şeyler bulamanız mümkündür. Ayrıca Elektronik eşya vb. gibi şeyler de temin edebilirsiniz. Ancak Elektronik eşyaların ülkemize getirilmesi ile ilgili kısıtlama mevcuttur. ?. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor.
Daha fazla tur için www.turagidiyorum.com

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu