Vietnam ve Kamboçya Hakkında




 SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık  Vietnam ve Kamboçya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgelerin iyi restoranlarında yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

Vize Bilgileri   Vietnam ve Kamboçya Türk Vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Vietnam Yeşil Pasaporta vize uygulamamaktadır. Vietnam vizesi alabilmek için (Multi-entry) C1 Belgesi alınması zorunludur. Bu belgeyi acenteniz size 100 Usd karşılığında karşılığında verecektir. C1 belgesine ilave olarak misafirlerimiz kapıda 50-USD ödeme yaparak vizelerini alacaklardır. Kapıda 2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6 cm boyutlarında) gerekmektedir.

Kamboçya Vizesi ise;  (Yeşil pasaporta vize alınması gerekmektedir.)  Tur bitiş tarihi itibariyle geçerlilik süresinin minimum 6 ay olması ve yeni çipli pasaportlardan olması gerekmektedir.  2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6cmboyutlarında)

Misafirlerimiz kapıda 30USD ödeme yaparak vizelerini alabileceklerdir.  – Kapı vize ücretleri ülke  kararı ile değişiklik gösterebilir.)



Uçuş Süreleri     İstanbul – Saigon:   10  saat

Hanoi – İstanbul: 12  saat

Para Birimi          Vietnam’ın para birimi Vietnamese Dong’dur (VND). 1 USD yaklaşık 20.924 VND değerindedir. Kamboçya’nın para birimi Cambodian Riel’dir (KHR). 1 USD yaklaşık 4.066 KHR değerindedir. Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

 Saat Dilimi           Türkiye ile her  iki ülke arasında +5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat  17.00.

Telefon Kullanımı             Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak gezilecek bazı bölgelerde şebeke problemleri söz konusu olabilir.

 Kıyafet ve Gerekli

Eşyalar  Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

 Yemek Kültürü  Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hakim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.



Elektrik Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/ho





Alışveriş   Hanoi’de ara sokaklara dağılmış geniş bir alışveriş bölgesi var. İpek kumaş ve hediyelik eşya bakımından zengin olan Hanoi'de herşey çok ucuz. SiemReap ise PsarChaa ve Night Market giyim kuşam ve hediyelik eşya alabilmeniz için uygun yerlerdir.



TURUN ARTILARI



• Mekong Deltası’nda keyifli bir tekne turuna çıkacağız.



•  Vietnam Savaşı'nın kalbi Cu Chi Tünelleri'ni geziyoruz.



• Hanoi'de kolonyal mimari örneği yapıları, bulvarları, Literatür Tapınağı'nı geziyoruz.




• Restored Sword Gölü'nü görecek ve Kızılırmak Deltası kültüründen "Su Kuklası Tiyatrosu" izleyeceğiz.



*UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Halong Bay'i gezecek ve yöreye özgü "Junk Boat"larda tura çıkacağız.




*UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Angkor'u, Angkor Thom, Güney Kapısı,Baphuon Tapınağı ve Ta Phrom Tapınağı’nı geziyor ve Cüzamlı Kral ve Fil Teraslarını ziyaret ediyoruz

www.turagidiyorum.com

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu