Nepal ve Hindistan Hakkında


Nepal ve Hindistan Hakkında 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık   Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

Vize Bilgileri        Hindistan ve Nepal tüm pasaportlara vize uygulamaktadır. Hindistan vizesi için şahsi olarak konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. Nepal vizesini hem konsolosluktan hem de havalimanından alabilirsiniz

Uçuş Süreleri     İstanbul – Katmandu: 6 saat 55 dakika
Delhi – İstanbul: 6 saat

Para Birimi  Para birimleri Hint Rupisi ve NepalRupisi’dir. Dolar ve Euro kolayca değiştirilebiliyor. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır.

Saat Dilimi           Türkiye’den 2,5  saat  ileridedir.

Telefon Kullanımı             Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

TURUN ARTILARI

             Rajput Mimarisinin essiz bir örneği olan  AmberKalesini ziyaret edeceğiz

             Şehir Sarayı Müzesi’nde Rajastan Bölgesi’nin tarihine ışık tutan kültürel ve tarihi mirasları görüyor, büyüleyici Jantar Mantar Gözlemevi’ni ziyaret ediyoruz.

             Güneş batarken, aşk uğruna yapılmış en büyüleyici yapıtlardan biri olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Taj Mahal’i keşfediyoruz.

             16. yüzyılda bir dönem Mughal Hanedanlığı’nın imparatorluk kenti olmuş, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Fatehpur Sikri’yi geziyoruz

             GanjNehri’nin efsanevi kutsallığında gün doğumu esnasında, Hinduların ayinlerine tanık oluyoruz.
             UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Katmandu Vadisi ve içinde yer alan Patan, Maymun Tapınağı ve Katmandu Durbar Meydanı’nı geziyoruz.

             PashupathinathTapınağı gezisi ve Nepal’in Kültürel Mücevheri olan Bhaktapur ziyaretini gerçekleştiriyoruz.


yurt dışı tur, yurtdışı

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu