Kuala Lumpur, Jakarta, Singapur

Kuala Lumpur, Jakarta, Singapur 


SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık    Kuala Lumpur, Sinapur ve Cakarta’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.


Vize Bilgileri        Umuma Mahsus Pasaport hamilleri Cakarta’da kapı vizesine tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Uçuş Süreleri     İstanbul – Kuala Lumpur arası : 10 saat 35 dakika, Cakarta– İstanbul: 12 saat


Para Birimi          Singapur’un para birimi SGD Singapur Doları, Malezya’nın para birimi MYR Ringgit, Endonezya’nın ise IDR Endonezya Rupiahı dır. Seyahatiniz esnasında yanınıza EURO ve Dolar cinsinden ufak birimlerini almanızı öneririz.

Saat Dilimi           Gideceğimiz Lokasyon olan Güneydoğu Asya ile Türkiye arasında kış tarifesinde 5 Yaz tarifesinde 4 Saatlik  saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Kuala Lumpur’da  17:00 dır

Telefon Kullanımı             Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).

TURUN ARTILARI
* Malezya’nın kütür ve finans başkentin olması yanı sıra güneydoğu Asya’nın en gelişmiş başkentidir. Sultan Abdul Samad Binası, Jamek Mescidi, Batu cave veMalay el sanatlarıno görme fırsatımız olacak.
* Günedoğu Asya’nın bir başka önemlibaşkenti Cakarta, Hollanda’lılardan kalma koloniyel binaları ile kota tua, Ulusal Anıt’ı. Jakarta’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan ve egzotik ürünlerin satıldığı Surabaya Sokak Pazarıı ve MoNas’ın yakınlarında bulunan Başkan Sarayı’nı ve eski liman Sunda Kelapa’yı göreceğiz.
* Endonezya Minyatür Parkı. Batı Sumatra’daki Rumah Gadang, Java’daki Rumah Joglo gibi geleneksel Endonezya mimarisinin bir çok eserinin minyatürünün sergilendiği park, aynı zamanda Endonezya Çağdaş Sanatlar Müzesi ve El Sanatları Müzesi gibi müzeleri de içinde barındırmakta olan Puncak Bagor gezilecek yerler arasındadır.
* Güney Asyanın önemli ve Popüler başkenti Singapur’da Singapur Nehri ile Meclis, Opera ve Mahkeme Binaları, Singapurun simgesi olan Merlion Heykeli göreceğimiz yerler arasında.
* Marina Bay Sands, Sentosa adası, ada üzerinde Singapur'un tarihinin anlatıldığı mumya müzesi ve Butterfly Park & Insect Kingdom görebileceğimiz yerler arasında


Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu