Kenya ve Zanzibar Hakkında


Kenya ve Zanzibar Hakkında

SIKÇA SORULAN SORULAR


Sağlık   
Kenya ve Tanzanya ziyaretlerinizden en az on gün önce Sarı Humma aşısı olmalı ve seyahatiniz esnasında size verilen karneyi yanınızda bulundurmalısınız. Bunun yanında doktorunuza danışarak seyahatinizden belirli bir süre önce sıtmaya karşı ilaç almaya başlamalı ve bu ilacı seyahatiniz boyunca ve sonrasında belirli bir süre daha kullanmaya devam etmelisiniz. Bunun dışında otellerde ve yerel restoranlarda alınacak öğle ve akşam yemeklerinde sağlığınızı etkileyecek herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyoruz. Seyahat boyunca musluk suyu içmemenizi ve sürekli olarak ilk kez sizin tarafınızdan açılacak olan şişe suyu içmenizi öneriyoruz.

Vize Bilgileri        Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini 50 ABD Doları karşılığında Kenya sınır kapılarında alabilirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Normal pasaport hamilleri için Tanzanya havaalanlarında turistik amaçlı vizeler 50 ABD Doları, iş amaçlı vizeler ise 200 ABD Doları harç karşılığında verilmektedir. Havaalanında verilecek vizeler için pasaportun en az altı ay geçerli olması istenmektedir.


Uçuş Süreleri     İstanbul – Nairobi arası uçuş 6 saat 35 dakika, Nairobi – İstanbul arası uçuş ise 6 saat 20 dakika sürmektedir. Uçuşlarda herhangi bir aktarma yoktur.

       Para Birimi  Kenya’nın para birimi Kenya Şilini’dir. 1 Euro yaklaşık 110 Şilin, 1 USD yaklaşık 85 Şilin etmektedir. Seyahate gelirken yanınızda USD bulundurmanızı ve bunun da küçük birimlerini taşımanızı öneririz. Kenya’ya gelirken getireceğiniz USD’nin 2000 yılından sonra basılmış olmasına dikkat ediniz. 2000 yılından önce basılmış USD’ler bozdurulamıyor ya da düşük kurdan bozduruluyor.
2001 yılından önce basılan ABD Dolarları Tanzanya’da kabul edilmemektedir.
      Saat Dilimi    Türkiye ile Kenya arasında +1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Kenya’da 13.00.

Telefon Kullanımı             Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde iletişim sıkıntılı olabilir

Kıyafet ve Gerekli
Eşyalar  Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Safariler için rahat ve doğaya uygun renklerde kıyafetler giymenizi, parlak renklerden çok açık renkli kıyafetlerden kaçınmanızı öneririz.

Yemek Kültürü  Gideceğimiz yerlerde bulunan lüks restoranlar, yerel Afrika yemeklerinden daha çok Avrupa ve Asya mutfağından; etin yoğunlukla kullanıldığı mönü seçenekleri sunmaktadırlar. Yemeklerden sonra tatlı yerine meyve ve kahve sunulmaktadır.

Elektrik Kenya’da 240 voltluk elektrik akımı var. Prizler İngiltere’deki gibi üç adet dikdörtgen uçtan oluşuyor. Kenya’ya gitmeden önce, orada aletlerinizi sorunsuz şekilde kullanmak için uygun bir dönüştürücü ve fiş adaptörü almalısınız.

Alışveriş               Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Bunun haricinde pek fazla alınabilecek şeyler bulunmamaktadır.

Kenya ve Zanzibar Turunun artıları
             MasaiMara Ulusal Parkı’nda “Beş Büyük” diye adlandırılan aslan, leopar, fil, gergedan ve buffaloları görme imkanı yakalayacağız.
             Her safarimizde ayrı ayrı unutulmayacak kareler yakalama şansımız olacak ve hafızalarımızdan silinmeyecek doğal güzellikler göreceğiz.
             Dünyanın en güzel plajlarının birisin sahip Zanzibar’da harika plajların ve denizin tadını çıkarabileceksiniz.

Yurtdışı turlar için www.turagidiyorum.com

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu