Japonya ve Kore Hakkında

Japonya ve Kore Hakkında


TURUN ARTILARI

*Dünya’nın ikinci uzun kulesi Sky Tree ve ihtişamlı Kraliyet Sarayını göreceğiz
*Japonların Kutsal Dağı Fuji’yi görüp Hakone’yi ziyaret edecek ve Ashi Gölü’nde tekne turu yapabileceğiz
*Muhteşem doğal güzelliğiyle Japonların kutsal mekânıMiyajima adasını göreceğiz
*Japon sanat, kültür ve sanayisini içinde barındıran Nara kentinde Japon kültür ve yaşantısının tanığı olacağız.
*Eski Başkent Kyoto'da kendimizi Japon kültür ve tarihinin içinde hissedeceğiz.
*Hiroşima Barış Anıtı parkında Atom Bombası saldırısında hayatını kaybedenleri anma ve felaketin boyutlarını görme fırsatı yakalayacağız.
*Kore’nin başkenti Seul’u keşfedeceğiz.

SIKÇA SORULAN SORULAR
Sağlık    Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

Vize Bilgileri        Kore ve Japonya çipli pasaportlardan vize istememektedir. Eğer eski pasaportunuzu (lacivert) kullanıyorsanız vize almanız gerekmektedir. Japonya tüm giriş yapan kişilerden girişte parmak izi alınmaktadır.

Uçuş Süreleri     İstanbul – Tokyo: 11,5 saat
Seul – İstanbul: 12 saat

Para Birimi          Japonya para birimi Yen’dir. Güney Kore para birimi Won’dur. Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

Saat Dilimi           Türkiye ile her iki ülke arasında +6 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat 18.00.

Telefon Kullanımı             Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar             Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü  Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne ait bir mutfak hâkim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.

Elektrik Japonya’da genelde 100 V kullanılıyor. Japonya’da İngiliz tipi üç pimli prizlerkullanılmaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/tokyo-japan sitesinden görülebilir. Adaptör getirmenizi öneririz. Kore’de Türkiye’de olduğu 220V ikili prizler kullanılmaktadır. Adaptöre gerek yoktur.

Alışveriş               Her iki ülke de özellikle elektronik konusunda tam bir alışveriş cennetidir. Bunun haricinde geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir.

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu