Hindistan ve Sri Lanka

Hindistan ve SriLanka Hakkında
Sağlık

Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

Vize Bilgileri

Hindistan tüm pasaportlara vize uygulamaktadır. Hindistanvizesi için şahsi olarak konsolosluğa gidilmesi gerekiyor.  Srilanka tüm pasaportlardan vize istemektedir. Vize bilgisi için lütfen acentenize başvurunuz.

Uçuş Süreleri

İstanbul - Delhi uçuşumuz direkt uçuş olup yaklaşık 6 saat sürmektedir.  Colombo İstanbul Uçuşumuz direkt uçuş olup 10 Saat sürmektedir.

 Para Birimi

Para birimleri Hint Rupisi ’dir.  Srilanka’nın ise  Srilanka Rupi’sidir. Dolar ve Euro kolayca değiştirilebiliyor. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır.

Saat Dilimi

Türkiye’den 2,5  saat ileridedir.

Telefon Kullanımı

Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Kıyafet ve Gerekli

Eşyalar

Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü

Hindistan ve Srilanka Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız ayrıca gideceğimiz her yerde kapalı şişe suyu temin etme imkânımız olacaktır. Asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz. Konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur

Elektrik

Genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.

Alışveriş

Yeni Delhi’de alışveriş yapılabilecek en önemli mekanlardan biri The Central Cottage Industries Emporium. Bir çok şubesi bulunan bu mağazalar zinciri sabit fiyatlarla müşterilerine hizmet veriyor. Ağaç oymaları, bakır işlemeli eşyalar, biblolar, kumaşlar ve hatta mobilyalar çok uygun fiyata alınabilir. Srilanka’da Pettah bölgesinde hem yerel hem de meşhur markaları bulabilirsiniz

www.turagidiyorum.com  yurtdışı turlar

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu