Güney Afrika Cumhuriyeti Hakkında

Güney Afrika Hakkında

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık    GüneyAfrika’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

Vize Bilgileri        GüneyAfrika Cumhuriyeti Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.

Uçuş Süreleri     İstanbul - Cape Town: 13 saat 10 dakika Johannesburg - İstanbul: 9 saat 30 dakika

Para Birimi          GüneyAfrika’nın para birimi South African Rand’ıdır (ZAR). 1 USD yaklaşık 8,5 ZAR, 1 Euro ise yaklaşık 11 ZAR’dır. Yanınıza her iki para biriminden de alabilirsiniz ancak USD’nın 2000 yılı ve sonrası basılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde döviz büro-ları parayı daha düşük bir kurla bozmak istiyorlar.

Saat Dilimi           Türkiye ile Güney Afrika arasında saat farkı bulunmamaktadır.

Telefon Kullanımı             Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar             Yanınıza kolay giyip çıkarabileceğiniz mevsim sıcaklıklarına uygun (mont,kazak vb.) kıyafetler almanızı öneririz.

TURUN ARTILARI
•             CapeTown'da Ümit Kalesi, Parlamento Binası ve Company Bahçeleri'ni görüyoruz.
•             Efsanevi Ümit Burnu'nda Duiker Adası'nda fok balıklarını ziyaret edebilir, Boulders Plajı'nda penguenler ile tanışma fırsatı bulacaksınız.
•             Boschendal ve Grand Provence isimli bağlarda birbirinden lezzetli mahsullerin de tadına bakabilme şansınız olacaktır.
•             Apartheid Müzesi'ni ziyaret edebilme ve  burada Güney Afrika'da yaşanan soykırımın izlerini görebilme fırsatı bulacaksınız.
•             Big Five olarak tanımlanan aslan, leopar, fil, buffalo ve hippolari ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkanı yakalayacağız.
•             GüneyAfrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerini, danslarını, gelenek ve göreneklerini yakından görebileceğiniz Lesedi Kültür köyünü ziyaret etme fırsatı bulacağız.

18 YAŞALTI ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI

1.            18 Yaş altı misafirler için getirilmesi gereken evraklar ve bu konudaki bilgileri aşağıda bulabilirisiniz
Bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor. Eksik evraklarla uçağa binmek mümkün değildir.

İlgili kanunlarda yapılan değişiklik gereği 01 Haziran 2015 tarhinden geçerli olmak üzere, 18 yaş altı tüm ziyaretçilerden doğum sertifikası istemektedir. T.C. Vatandaşları için Nüfus Müdürlüklerinden alınan Nüfüs Kayıt Örneği, yeminli tercümanda tercüman ettirildikten sonra doğum sertifikası yerine geçecektir

YENİ GÖÇMENLİK DÜZENLEMESİ
1.            Ebeveynleri ile beraber seyahat eden çocuklar
Gerekenler:

(i)           Ebeveynler beraber seyahat ettikleri çocuk/çocukların ebeveynleri olduklarını ispatlayan doğum belgelerini ibraz etmekle yükümlüdürler.
(ii)          Evlat edinilmiş çocuklar için ebeveynler evlat edinmiş olduklarını ispatlayan evlat edinme sertifikasını ibraz etmek mecburiyetindedirler.

Açıklayıcı not:
Bu uygulama hem Güney Afrika vatandaşlarına hem diğer yabancılara gidişte ve varışta uygulanacaktır.
Doğum sertifikası vermeyen ülkelerden giriş/çıkış yapan yolcular için yetkili bir makamdan alınacak doğum sertifikası yerine geçecek bir belge ibraz edilmelidir. İbraz edilen bütün dokümanlar orijinal veya noter veya dengi bir makamdan onaylı kopyası olmalıdır.
2.            Ebeveynlerinden yalnızca biri ile beraber seyahat eden çocuklar
Gerekenler:

(i)           Ebeveynler beraber seyahat ettikleri çocuk/çocukların ebeveynleri olduklarını ispatlayan doğum belgelerini ibraz etmekle yükümlüdürler.
(ii)          Doğum belgesinde kayıtlı seyahat etmeyen diğer ebeveynin,  çocuğun diğer ebeveyni ile beraber GüneyAfrika’ya giriş ve/veya çıkış yapabileceğine dair yeminli muvafakatnamesi ibraz edilmelidir.
(iii)         Tüm ebeveynlik hak ve sorumluluklarını veya yasal velayetini devreden mahkeme emri  ibraz edilmeli veya
(iv)         Doğum belgesinde kayıtlı ebeveynlerden birinin ölümü durumunda, vefat eden ebeveynin ölüm belgesi ibraz edilmelidir.
(v)          Seyahat etmeyen ebeveynin muvafakatname vermediği durumlarda, yasal olarak boşanmış çiftlerin de mahkeme emri ibraz etmeleri gerekmektedir.

Her iki ebeveynin de vefat ettiği ve çocuğun bir akrabası veya anne/babasının başka bir yetişkin yakını ile beraber seyahat ettiği durumlarda, çocuğa refakat eden kişi çocuk ile beraber Güney AfrikaCumhuriyeti’ne girdiğini veya Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ayrıldığını Genel Müdürlüğe onaylatmalıdır.
Açıklayıcı not:
Muvafakatname tarihi seyahat tarihinden en fazla 3 ay öncesi olabilir.
3.            Biyolojik ebeveyni olmayan yetişkinlerle seyahat eden çocuklar
Gerekenler:
(i)           Yetişkin çocuğun doğum belgesinin bir kopyasını ibraz etmelidir.
(ii)          Çocuğun ebeveynlerinin veya yasal velisinin ilgili kişinin çocuk ile seyahat edebileceğine dair muvafakatnamesi ibraz edilmelidir.
(iii)         Çocuğun ebeveynlerinin veya yasal velisinin kimlik doküman ya da pasaport kopyaları ile
(iv)         Çocuğun ebeveynlerinin veya yasal velisinin iletişim bilgileri ibraz edilmelidir.


Her iki ebeveynin de vefat ettiği ve çocuğun bir akrabası veya anne/babasının başka bir yetişkin yakını ile beraber seyahat ettiği durumlarda, çocuğa refakat eden kişi çocuk ile beraber Güney Afrika Cumhuriyeti’ne girdiğini veya Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ayrıldığını Sınır Polisine onaylatmalıdır.
4.            Herhangi bir yetişkin ile beraber seyahat etmeyen çocuklar

Gerekenler:
(i)           18 yaşından küçük kişilerin Güney Afrika’ya giriş ve çıkışlarında seyahat edebilmesi için anne ve babanın veya tek olarak ya da yasal varisinin bir mektup veya açıklama sunması gerekmektedir.
(ii)          Eğer anne ve babanın biri bu belgeyi sunuyorsa, kendisinin tamamen vasilik hakkına sahip olduğunu gösteren mahkeme kararını da sunması  gerekmektedir.
(iii)         GüneyAfrika’da çocuğun kalacağı yerin ve çocuğu karşılayacak yetişkinin ikamet adresini ve iletişim bilgilerini içeren bir mektup ibraz edilmelidir.
(iv)         Güney Afrika’da çocuğu alacak kişinin kimlik kartı veya geçerli pasaport ve vize veya kalıcı oturum izni kopyası ibraz edilmelidir.
(v)          Çocuğun ebeveynlerinin ya da yasal velisinin iletişim bilgileri ibraz edilmelidir.

5.            2005 yılı Çocuk Yasasında tanımlanan özel bakım altında olan çocuklar
Gerekenler:

Güney Afrika Cumhuriyeti’nden çıkış yapmadan önce, Çocuk Yasası’nın 169. Bölümünde öngörülen şekilde çocuğun ikamet ettiği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alınan izin kâğıdının onaylı bir kopyası ibraz edilmelidir.

GÜMRÜKTEN GEÇEBİLECEK ALKOL VE TÜTÜN MAMULLERİ
•             Kişibaşı 200 sigara ve 20 sigar
•             Kişibaşı 250g of sigara ya da pipo tütünü
•             Kişibaşı  50ml parfüm ve 250ml eau de toilette
•             Kişibaşı 2 litre şarap
Kişibaşı ve 1 litre diğer alkollü içecekler


2.            İç hatlardaki kilo kısıtlamasını aşağıda bulabilirisiniz.
Kısacası kişibaşı 1 parça valiz ve 20 kg sınırlaması var.
Kuralları özetlemek gerekirse: 10 kiloluk 2 valiz fazla kiloya giriyor
2 kişinin 30 kiloluk 1 parça valizi olması da fazla kiloya giriyor.

Kulula Baggage Rules:
o             You are allowed a small hand bag or a slimline laptop bag (size and thickness specifically designed to carry a laptop and charger only)
o             plus one piece weighing up to 7kg as hand baggage. You also receive one free checked bag allowance weighing up to 20kg.
o             An additional bag weighing no more than 20kg will be allowed for sporting or musical equipment and these groups must be booked
o             through our Groups Department. Please note that this allowance does not apply to special sporting events such as the Cape Town Cycle Tour.
o             Any checked baggage in excess of 20kg will incur a Heavy Bag fee at the airport. Any baggage in excess of 32kg will not be accepted
o             at check-in and must be carried as cargo. An extra bag cost will apply online.

o             Any luggage havier than 20kg additional ZAR 300 will be charged at the Airport@ Kulula Counter. ZAR 300 will be charged for any luggage up to 2

Comments

Popular posts from this blog

Rusya Gezilecek Yerler

Benelüks Ülkeleri Hakkında

Küba Turu